Peter Holčík

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kuchyňa Zelená Oliva/Wenge

Bar sme sa rozhodli nasvietiť farebným neónom. Pistáciové dvierka? Tak zeleným...
Tak toto bola jedna z prvých ozaj krásnych a odvážnych kuchýň z Trenabu, ktoré som robil. Teraz už môj kamarát Mišo ( zoznámili sme sa práve pri tejto práci ) si kúpil krásny 2-izbový byt v nemenovanej novostavbe v Bratislave. Hneď ako sa prvý krát u mňa objavil, mal jasný cieľ, jasnú vidinu ako má jeho kuchyňa má vyzerať. Rozloženie skriniek si Mišo navrhol sám, robili sa len minimálne, hlavne výpočtové a designové upresnenia.
Do barovej časti sme sa pustili spoločne. Kedže kuchyňa je otvorená s obývačkou, tak je samozrejmé, že barový pultík musel byť niečím ojedinelí a spadal tak aj do celkovej koncepcie obývačky. Sám na seba som si ušil pri tomto vlastne búdu, ale zastávam ten názor, že čím väčšie a tažšie ciele,  tým sa človek v živote viacej naučí a iba takýmto spôsobom dokáže sa v tom, čo ho ozaj baví zlepšovať. Bar sme sa rozhodli nasvietiť farebným osvetlením-nič ojedinelé? Tak keď pistáciové dvierka, tak zeleným!...A aby ho bolo, čo najmenej vidieť! Po dlhom hladaní v rôznych nábytkárskych shopoch v BA, sme sa úplne náhodne ocitli vo firmičke s názvom Benalex Plus, ktorá nám na celú kuchyňu spostredkovala led osvetlenie ( odkaz na túto firmu nájdete na hlavnej stránke ). Precízna robotka a aj fajn nápady majiteľa firmy Benalex Plus, nám zase otvorili zopár možností - zelené osvetlenie pod stupačku, pod bar a aj na svetelnú rampu smerom k stropu...fakt super. To bola taká čerešnička na torte toho všetkého, čo sme si s touto prácou užili. Ostalo už len doladiť design a šup do výroby...na dvierka lakovanú úpravu, určiť dekor pracovnej dosky a odstenovej dosky ( tu sme sa rozhodli pre, čo najbližší dekor k Wenge, pretože celý bytík je vymalovaný ozaj veselými farbami, tak trebalo si dávať veľký pozor, aby nám z toho naozaj nevyšiel nejaký gýč ).Samozrejmosťou je silgranitový dres aj so sprchovou batériou. Toto všetko viacmenej umocnili vstavané aj voľne stojaté spotrebiče, ktoré si Mišo opäť vybral sám. Americká chladnička ozaj nemá chybu! Zatiaľ uvádzam fotky z montáže...teším sa na to, kedy sa Mišo zabýva, šupneme k tomu baru stoličky a spoločne si po tejto "prácičke" buchneme flašu dobého šampusu...:) Samozrejme potom uverejním aj finálne fotografie...

Dvierka: Trachea // tvar: 33, dekor: Zelená Oliva
Korpus: Egger // Wenge
Pracovná doska a odstenová doska: Egger // Buk Čokoládový
Kovanie: závesy Lama ( Glissando dobrž.systém ), plnovýsuvy Hettich Innotech
Výrobca: Trenab, Trenčín

MONTÁŽ:

Kuchyne | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014